Sestřička Jana: pojďte si zkusit moji práci
20. srpna 2019 Více k tématu

Sestřička Jana: pojďte si zkusit moji práci

Svoji práci beru jako poslání. Léta jsem pracovala v liberecké krajské nemocnici na interně, chirurgii a nefrologii. Nyní jsem v Charitě už 15 let.

Ročně najedu okolo 35 000 kilometrů, vstávám v pět hodin ráno, a to i o víkendech, ale nevnímám to jako velkou zátěž, byť se někdy cítím vyčerpaně, obzvláště když některá z nás onemocní nebo má dovolenou a my si musíme služby přerozdělit.

Mám na starosti Liberecko a Frýdlantsko, práce v terénu u našich klientů mě naplňuje a baví. Nikdy a nikde jsem se nesetkala s takovou vděčností, i když ošetřuji i pacienty s velice závažnými onemocněními.

Naše finanční ocenění je vzhledem k nastaveným podmínkám v úhradové vyhlášce a náročné administrativě, kterou se musíme také zabývat, velmi neadekvátní. Všem na ministerstvu nebo ve VZP, kteří se s námi handrkují o hodnotu bodu, nabízím den strávený se mnou. Pojďte si zkusit moji práci a pak se podívejte na výplatnici, jestli byste ji za tu cenu dělali. A to říkám se vší pokorou.

Paní Jana, zdravotní sestra poskytující domácí zdravotní péči, Charitní ošetřovatelská služba Liberec

Zasadit se o záchranu domácí zdravotní péče můžete i vy. Podpořte naši petici Doma je doma a řekněte o ní svým známým. Taky můžete o své podpoře dát vědět na sociálních sítích a sdílet náš hashtag #domajedoma. Za každou formu pomoci moc děkujeme!

Mgr. Simona Pokorná Juračková Ph.D.

vedoucí oddělení komunikace
Tel.: 296 243 330 E-mail: %bzy4Z2bbknm1~l7VX~mYZhaa8kmb