Anička (16): sestřičky jsou tety a kamarádky
14. srpna 2019 Více k tématu

Anička (16): sestřičky jsou tety a kamarádky

Šestnáctiletá Anička to už od malička nemá jednoduché. Narodila se s rozštěpem páteře, a ačkoli během dospívání prodělala řadu náročných operací, je odkázaná na vozík. Nyní se ale její stav stabilizoval natolik, že může dokonce navštěvovat střední školu.

Domů i do školy za ní každý den dochází zdravotní sestra, která jí poskytuje péči, kterou jí ani milující rodina nebo spolužáci poskytnout nemohou. Na „svoje“ sestřičky je zvyklá, jsou to již v podstatě kamarádky a „tety“. S jednou z nich dokonce plánují společný výlet na Manhattan, což je jeden z Anniných snů. Den bez domácí zdravotní péče si Anička nedokáže představit, proto ji ani současným stavem jejího financování nestresujeme. Stresují se však její rodiče.

Zasadit se o záchranu domácí zdravotní péče můžete i vy. Podpořte naši petici Doma je doma a řekněte o ní svým známým. Taky můžete o své podpoře dát vědět na sociálních sítích a sdílet náš hashtag #domajedoma. Za každou formu pomoci moc děkujeme!

Mgr. Simona Pokorná Juračková Ph.D.

vedoucí oddělení komunikace
Tel.: 296 243 330 E-mail: %bzy4Z2bbknm1~l7VX~mYZhaa8kmb